class="img-responsive

De niet-chirurgische aanpak van de penisvergroting

  • Onmiddellijke resultaten met minder downtime (patiënten kunnen hun geslachtsgemeenschap na 14 dagen hervatten)
  • Een minder dure optie dan chirurgie, en aanzienlijk minder invasief
  • Vergroot tegelijkertijd de slappe en erecte dikte (omtrek)
  • Huidvuller geselecteerd voor maximaal esthetisch en functioneel resultaat
  • Veiliger en omkeerbaar, indien nodig, met behulp van een oplossend enzym

Naar studies in door vakgenoten beoordeelde medische tijdschriften wordt verwezen in de rubriek Medische studies, die hier beschikbaar is

Penisverlengende chirurgie beperkingen

Bron: NHS

De meest gebruikelijke techniek bestaat uit het doorsnijden van de band waarmee de penis aan het schaambeen vastzit en het uitvoeren van een huidtransplantatie aan de basis van de penis om de extra lengte mogelijk te maken. Volgens professor Wylie kan de slappe penis door de operatie gemiddeld 2 cm langer worden, maar verandert de omvang van de erecte penis niet.

Bovendien zal de penis in erectie niet meer zo hoog wijzen als voor de operatie, omdat het ligament dat werd doorgesneden niet langer steun biedt.

"Veel mannen die deze behandeling ondergaan, waarderen dit verlies van hoek niet echt," zegt professor Wylie. "Het kan seks heel ongemakkelijk maken. Je moet veel meer manoeuvreren met je partner. Het voordeel van 2 cm meer slappe lengte weegt niet op tegen het verlies van de hoek van de erectie." UK NHS 2015

NHS 20 april 2015

"Bij sommige chirurgische technieken om de penisomtrek te vergroten wordt vet uit een ander deel van het lichaam in de penis geïnjecteerd. Sommige studies hebben een toename van de omtrek van 1,4 tot 4 cm gemeld.

Onderzoeken die mannen gedurende langere tijd hebben gevolgd, wijzen echter op teleurstellende resultaten, met complicaties zoals misvorming, littekenvorming, bobbeligheid en infectie. Bij een andere methode, die zich nog in een experimenteel stadium bevindt, wordt de huid van de penis teruggetrokken om een buisvormig, biologisch afbreekbaar frame gevuld met weefselcellen rond de schacht te wikkelen.

Professor Wylie zegt dat het gebruik van biologisch afbreekbare frames betere resultaten heeft opgeleverd dan vetinjectie. "Het probleem met het injecteren van vet is dat het lichaam na verloop van tijd het vet opnieuw zal absorberen, wat kan resulteren in een terugkeer naar de oorspronkelijke grootte van de penis," zegt hij." UK NHS 20/04/2015

NHS 04 april 2015

Chirurgie om de penisomtrek te vergroten

"Chirurgie om de penisomtrek te vergroten kan inhouden dat vet van elders in het lichaam in de penis wordt geïnjecteerd.

Het risico bestaat dat de penis er ongelijk of bobbelig uitziet, en er kan littekenvorming optreden. Het geïnjecteerde vet kan ook na verloop van tijd verdwijnen.

Er is zeer weinig bewijs gepubliceerd over de effectiviteit en risico's van deze techniek op de lange termijn." UK NHS 04/04/2015

NHS 04 april 2015

Chirurgie om de penis te verlengen

"Uit een studie uit 2006 bleek dat deze ingreep leidde tot een gemiddelde toename van de penislengte met 1,3 cm. Echter, slechts 35% van de mannen die de operatie ondergingen waren tevreden met de resultaten." [nadruk toegevoegd] UK NHS 04/04/2015

Vet transfer of lipofilling naar de penis.

Het klinkt misschien als een goed idee om de penis "dikker" te maken door vet te gebruiken.

De penis is echter niet gemaakt van vet, en is ook niet ontworpen om vet op te slaan.

De betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van het resultaat van vettransferoperaties blijft zeer variabel.

Androfill Logo

Dermale vullers zijn een beproefde methode om volume toe te voegen aan de lippen, jukbeenderen en elders in het gezicht, en aan delen van het lichaam zoals de billen.

Dermal filler wordt in esthetische medische kringen van oudsher veel gebruikt als vulmiddel voor de lippen en het gezicht. Het belangrijkste voordeel van deze behandeling is dat er geen chirurgische ingreep nodig is en dat de behandeling slechts enkele minuten duurt. Er is ook geen algemene verdoving of sedatie nodig en er is weinig tot geen downtime, behalve 14 dagen zonder geslachtsgemeenschap.

De penis wordt onmiddellijk dikker zonder op resultaat te hoeven wachten. Door een omkeerbare vuller te gebruiken, hebben patiënten het voordeel van een onmiddellijke verdikking op een poliklinische basis.

De resultaten van de verdikkingsbehandeling houden doorgaans tussen 12 en 24 maanden aan (halfwaardetijd), waarbij bij herhaalde behandelingen minder vuller nodig is.

U kunt herhalingsbehandelingen ondergaan voor meer omvang wanneer u maar wilt, met de wetenschap dat er weinig downtime nodig is.

Reversibele dermale vuller kan snel worden opgelost in het onwaarschijnlijke geval dat er een probleem is, door het gebruik van een oplossend enzym (zie video hieronder), op elk moment na de procedure.

Herhalingsbezoeken zijn nodig, om de 1 tot 2 jaar, afhankelijk van het gebruikte type vulmiddel.

Over het algemeen geldt dat hoe steviger het vulmiddel is, hoe langer het zal meegaan, maar hoe moeilijker het zal zijn om eventuele onregelmatigheden weg te frezen, mocht dit nodig zijn voordat het vulmiddel uithardt.

Aangezien er na 1 tot 2 jaar nog wat vuller overblijft, is er bij latere bezoeken minder vuller nodig (en zijn de kosten lager).

Een typische prijs is ongeveer $2500 voor 3 spuiten vulmiddel.

De Androfill filler-benadering houdt minder risico's in voor de penis en aanzienlijk minder downtime dan traditionele methoden voor vettransfer.

Permanente resultaten kunnen blijvende problemen betekenen. Het kan beter zijn om te kiezen voor een minder invasieve, niet-permanente en omkeerbare procedure dan het risico van permanente misvorming van de penis te aanvaarden.

Alle patiënten die cosmetische chirurgie van welke aard dan ook overwegen, moeten zich bewust zijn van de risico's die daaraan verbonden zijn.
Patiënten moeten gebruik maken van alle beschikbare bronnen, zoals het invoeren van een eenvoudige zoekopdracht in hun internetbrowser naar zinnen als "complicaties penisoperatie", en gebruik maken van forums, zoals Phalloboards.

Risico's van penisvergrotingschirurgie - Waarom een vulmiddel voor de penis een beter idee is.

Artikel over de risico's van vetinjectietechnieken bij penoplastiechirurgie.

Meer informatie

De belangrijkste kwesties die in het artikel aan de orde komen, zijn onder meer:

  • Milde tot ernstige absorptie met ernstige misvorming,
  • Huid verklevingen,
  • Littekens op de huid
  • Necrose geassocieerd met ernstige misvorming, en ernstige infecties.

Over de auteur Dr Gary Horn

class="img-responsive

Dr. Gary Horn is de oprichter van Androfill en is verantwoordelijk voor alle inhoud van de website. Dr. Horn is een geregistreerd plastisch chirurg in het Verenigd Koninkrijk en België.

Linkedin profiel van Dr Horn
Dr Horn's Top Artsen Profiel

Dr Gary Horn is een veelgeprezen plastisch en reconstructief chirurg en uro-anodroloog met meer dan 25 jaar ervaring.

Dr. Horn heeft veel gepubliceerd in internationale tijdschriften en wordt regelmatig uitgenodigd om lezingen te geven en om live chirurgische en niet-chirurgische procedures uit te voeren.

Dr Horn is gefilmd door de BBC voor de Plastic Fantastisch serie.

In 2016 werd Dr Horn gefilmd terwijl hij een penisvergrotende operatie uitvoerde voor een BBC documentaire De penisverlengingskliniek

The Guardian Newspaper -
NetDoctor - Androfill
 BBC News - Androfill
The Sun Newspaper - Androfill
Daily Mail - Androfill
The Guardian Newspaper -
NetDoctor - Androfill
 BBC News - Androfill
The Sun Newspaper - Androfill
Daily Mail - Androfill

Deze website is voor Androfill België

Klik hieronder voor Androfill Verenigd Koninkrijk, Zweden, USA, Canada, Australië en de VAE