In de geneeskunde blijft een operatie voor penisvergroting controversieel.

De operatie heeft een van de hoogste percentages gemelde complicaties en een van de laagste percentages tevredenheid onder patiënten op lange termijn wanneer deelnemers worden ondervraagd over hun resultaten op lange termijn. Een aantal redenen om geen penisvergrotende operatie te laten uitvoeren, worden uiteengezet in de volgende links van de NHS en verschillende tijdschriften over urologie.

Europese Urologie (2008) Link

"...het gebruik van cosmetische chirurgie om de penis te vergroten blijft zeer omstreden. Er is een gebrek aan standaardisatie van alle beschreven procedures. Indicaties en uitkomstmaten zijn slecht gedefinieerd, en de gerapporteerde complicaties zijn onaanvaardbaar hoog. Totdat nieuwe, betrouwbare en meer objectieve en reproduceerbare gegevens beschikbaar zijn, moeten deze procedures naar onze mening als experimenteel worden beschouwd en moeten patiënten worden ontmoedigd om deze invasieve behandelingen te ondergaan."

UK NHS Link

Er is een buitensporige hoeveelheid verkeerde informatie over penisvergrotende chirurgie op het internet en in de populaire cultuur. We hebben geprobeerd enkele van de meest voorkomende misvattingen aan te pakken op de pagina Penisvergroting feit versus fictie.

Penoplastiechirurgen zullen vaak nalaten patiënten te informeren over enkele risico's en beperkingen van een penisvergrotende operatie.

In veel gevallen wordt de patiënt niet uitgelegd dat penisverlenging door middel van een deling van de opschortende banden alleen effectief is voor het verkrijgen van een grotere slappe penislengte: in erecte toestand is geen toename van de lengte mogelijk.

Alle toekomstige patiënten moeten zich uitvoerig inlezen over het onderwerp penisvergroting, met name de chirurgische benaderingen, voordat zij zich vastleggen op een procedure. Onze niet-chirurgische procedures kunnen een betere optie zijn voor diegenen die het risico van meer dan normale gemelde complicaties, het invasieve aspect van chirurgie en de lange hersteltijd niet willen aanvaarden.

Informatie van overheidsbronnen of brancheorganisaties is het overwegen waard, omdat deze informatie vaak een onafhankelijk perspectief biedt op de voor- en nadelen van een penisvergrotende operatie. Wij raden u aan online te zoeken naar gevallen waarin een penisvergrotende operatie niet succesvol is gebleken, zodat u volledig op de hoogte bent van de risico's en beperkingen. De mogelijke negatieve risico's van een operatie zijn reëel, kunnen ernstig zijn en komen niet zelden voor.

Penisvergroting is de afgelopen jaren veiliger en effectiever geworden. Het is mogelijk om een procedure voor penis vergroting met minder risico's te ondergaan, waarbij gebruik wordt gemaakt van huidvullers die zich hebben bewezen in de esthetiek van het gezicht en die worden ondersteund door intercollegiaal getoetst onderzoek, zoals de vullers op basis van hyaluronzuur. Deze procedure is beschikbaar op ons adres in Harley Street in Londen.

Er is een schat aan informatie beschikbaar voor wie een operatie aan de penisvergroting overweegt, onder meer in onze rubriek medische literatuur . Onze chirurgen hebben ervaring met alle aspecten van chirurgie aan de mannelijke geslachtsorganen en kunnen al uw vragen beantwoorden.